Vloerverwarming geeft een comfortabele afgifte door de spreiding van de warmte over een groot oppervlak. Hierdoor kunt u besparen op de stookkosten omdat het met een relatief lage verwarmingstemperatuur toch al snel heel aangenaam is.

Vloerverwarming is heel voordelig en kent heel veel voordelen en die hebben we onderstaand nog maar eens voor u opgesomd.

Zuinig: In veel situaties – bij goed geïsoleerde woningen/panden – is er sprake van een aanzienlijke energiebesparing. Omdat het water niet tot hoge temperaturen opgewarmd hoeft te worden, is vloerverwarming meestal zuiniger. De maximale watertemperatuur is dan 40 graden Celsius. Ten opzichte van een verwarmingssysteem met radiatoren is vloerverwarming 10 tot 15 procent zuiniger.

Gelijkmatige warmte: Met vloerverwarming kunt u uw kamer veel gelijkmatiger verwarmen dan wanneer u dit met radiatoren doet. De warmte komt van onderen en het verwarmingsoppervlak is groter en dat is heel behaaglijk.

Geen trek en tocht: Omdat er geen grote verschillen zijn in temperatuur in de kamer, is er ook minder sprake van trek en tocht. Hierdoor zal er minder stofcirculatie zijn en is er tegelijkertijd minder kans op huisstofmijt. Ook de luchtvochtigheid blijft beter onder controle en u zult dan ook minder last hebben van ongedierte.

Meer vrijheid: Wanneer u de vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt, kunt u de aanwezige radiatoren verwijderen. Dit geeft een meer ruimtelijk gevoel en u hebt alle vrijheid bij het bepalen van de inrichting omdat er geen hinderlijke obstakels meer in de weg staan.

Mooier: Natuurlijk kunt u investeren in dure designradiatoren, maar over het algemeen zijn radiatoren niet echt mooi. Met vloerverwarming als hoofdverwarming zijn radiatoren niet meer nodig.

Hygiënischer: Radiatoren zijn soms moeilijk schoon te maken. Vloerverwarming is nagenoeg onderhoudsvrij want het is niet zichtbaar en vangt dus geen stof en het heeft geen periodieke schoonmaakbeurt nodig.

Warme voeten: Koude voeten behoren tot het verleden, want met vloerverwarming heeft u altijd een warme vloer.